tips til god vinterløping

Tips til god vinterløping

Det går mot kaldere dager og selv om mange da vender mot treningssenteret i stedet for å ta treningen ute er det fortsatt en del som foretrekker å kunne løpe ute i frisk luft. Det er absolutt mulig å ta løpetreningen ute i vinter, men da er det lurt å tenke på at man må kle seg godt og skaffe god feste til løpeskoene. 

1. Kle deg godt

Skal man ta løpetreningen ute i vinter er det svært lurt og også nødvendig å kle seg godt. Det er lurt å alltid tenke jo fler lag jo bedre, og da er det lurt å ha litt tynnere, gode plagg som man legger oppå hverandre. Dette skaper best isolasjon. Når man skal løpe ute om vinteren er det veldig viktig at selve overkroppen din holdes varm. Her har vi samlet en liten guide til noen plagg du burde skaffe deg til løpetreningen ute i vinter. 

Tights til løping i vinter

En god løpetights er et must til løping i vinter. Det er viktig å velge en tights som isolerer godt og som vil holde deg litt ekstra varm, selv om det er beina som er i mest aktivitet under løpetrening.

Til de kalde dagene man vil ta seg en løpetur i vinter kan vi anbefale vår vintertights Thermal Tights: 

svart vintertights til dame

Dette er den beste tightsen å velge når du skal ut og løpe i kulden. Innsiden av stoffet er børstet, og stoffet i seg selv er svært fukttransporterende og elastisk. Det at tightsen har en børstet innside gjør at den blir utrolig god og varm å løpe i, og i tillegg svært komfortabel. Denne vintertightsen er også utrolig holdbar og av god kvalitet takket være bærekraftige produsenter i Italia. Dette er den ultimate treningstighsen til løping ute i vinter, og den er skapt for de kalde øktene ute. Med denne tightsen vil du møte ingen hindringer i form av kulde på bena og den vil sørge for god prestasjon i den kalde, friske vinterluften. 

Som en god treningstights til dame som vi kan anbefale som en alternativ vintertights til å bruke på de litt midlere vinterdagene er vår Light Thermal Leggings: 

svart vintertights til dame

Dette er en super treningstights til dame som man kan bruke til løpetreningen på vinteren. Denne tightsen har børstet innside - noe som gjør den utrolig godt egner til treningen man tar ute. I tillegg er stoffet holdbart, allsidig og mykt. Tightsen har snøring rundt livet og stylen på tightsen er high-waist.  Dette er en skikkelig myk og "smooth" treningstights, da stoffet er glatt og gjør overflaten fin. Denne tightsen egner seg som en god vintertights til dame på de litt mildere vinterdagene. Det som også gjør denne tightsen til en supergod vintertights til dame er at den har refleksdetaljer nederst på benet. 

Lag på lag: Tynn ullgenser til løping i vinter

Det er en god ide å ha på seg flere lag når man skal ut og løpe i vinter. Derfor anbefaler vi først og fremst en tynn ullgenser å bruke som basisplagg til løpeturen. Da er vår Wool Knit LS et flott valg: 

tynn ullgenser til løpetur
burgunderrød tynn ullgenser til løpetur dame

Denne ullgenseren til dame er laget av den beste Merino ull - noe som sørger for den ultimate komforten samt varmen. Dette er en ullgenser som ikke vil klø, og som er designet for din beste komfort og velvære. Det som gjør denne ullgenseren så spesielt bra egnet til løping i vinter er at den transporterer fuktighet og puster godt, samtidig som den gir kjempebra isolasjon. Dermed vil du kunne prestere godt på utetreningen og på løpetur samtidig som du får holdt på varmen, noe som er så utrolig viktig når man skal ta vare på seg selv ute i kulden. I tillegg er denne tynne ullgenseren designet på en slik måte at den ikke vil lukte eller krølle seg, og vil holde sin flatterende fasong mye lengre. 

Jakke til løping i vinter

Dersom du leter etter en god jakke til løpetrening i vinter det mange å velge mellom på markedet. Det som er lurt å tenke på er å skaffe en jakke som ikke bare vil holde på varmen og gi deg den beste komforten under løpeturen i kulden, men som også gir deg nok rom og bevegelighet til å kunne prestere ditt aller beste. 

Vi kan anbefale vår Wonder Stretch Jacket: 

svart treningsjakke til dame

Dette er en lett og stilfull jakke til dame som man kan bruke på både trening eller på bytur. Denne jakken vil holde deg komfortabel og varm, og er en jakke som ikke vil stoppe deg fra å trene i kaldere vær. Det er lurt å ha på seg en tynn ullgenser under denne jakken når man skal på løpetur i vinter, da den ikke egner seg som komplett beskyttelse mot kulde i seg selv. 

Pannebånd til løping i vinter

Et pannebånd er et must når man skal ut på løpetur i vinter. Da anbefaler vi vår Pace Headband

svart treningspannebånd til dame
Dette er et lett og mykt treningspannebånd til dame som kan brukes på løpeturen i vinter. Dette er en must-have til de kaldeste dagene man skal trene utendørs. Dette sportspannebåndet er god på absorbere svette og er svært stretchy. Det som også er bra med dette pannebåndet er at det ikke vil skli ned under løpeturen som gjør at du ikke blir distrahert, og dermed vil du prestere bedre. Dette pannebåndet kan du både bruke på løpetur eller på fjelltur. 

Ullsokker til løping i vinter

Til vinterløping trenger man sokker som både er funksjonelle og som også holder på varmen. Da anbefaler vi våre svarte Wool Knit Sokker: 

svarte ullsokker til løping
Disse sokkene er funksjonelle, myke og varme - de er laget av nydelig Merino ull av høy kvalitet. Stoffet i disse sokkene puster også svært godt, noe som gjør at de egner seg bra til løpeturer. Disse sokkene kan man bruke i et kaldt og rått klima vi godt er vant med i Norden. Disse sokkene kan man også få i ankel-lengde. 

2. Husk godt feste

Om vinteren er det ofte mye snø og is, og veiene er glatte. Skal man ta ta løpetreningen ute, er det lurt å skaffe seg gode løpesko til vinter som gir mulighet for å legge på pigger eller brodder til løpeskoene. Gode vinter joggesko er et must om man skal ta seg ut på vinterløping. Derfor kan det være lurt å skaffe seg gode løpesko med pigger når man skal ta treningen ute på isete veier i vinter. 

Gode løpesko til dame

Hvis man trenger et par gode løpesko til dame som man kan bruke på trening generelt anbefaler vi vår Endorphin RX1 løpesko: 

hvite løpesko til dame

Disse skoene er pustende, har god demping og gir god støtte - men de egner seg ikke til å brukes ute når det er glatt eller vått. Derfor er det svært viktig at man skaffer seg brodder eller noe slags beskyttelse om man har tenkt til å bruke disse lekre løpeskoene ute i vinter! Da er det også svært viktig at man tester hvordan løpingen går med disse skoene med brodder og beskyttelse slik at man ikke forårsaker seg noen skader. Om man løper på sti der det er grus kan disse være et god valg av løpesko til vinter. Våre Endorphin RX1 sko har blitt en rask favoritt og gir en god løpeopplevelse, samt kan de brukes til andre typer trening også.